De ce este bine sa consumam fructe Goji

Fructele Goji (lycium barbarum), cunoscute și sub denumirea de ”fructele longevității”, sunt originare din China și fac parte din tradiţia medicinală şi culinară a Orientului, fiind cultivate în China, Tibet, India și Europa. Statisticile au concluzionat că localnicii Tibetului care consumă zilnic fructe Goji, sub diferite forme, trăiesc mai mult și mai sănătos. În această regiune, numărul persoanelor cu vârste peste 100 de ani este de 16 de ori mai mare decât în celelalte regiuni ale lumii.

Goji se remarcă prin conținutul său bogat în antioxidanți, vitamine, aminoacizi, oligoelemente și polizaharide. Acestea conțin de 5 ori mai multă Vitamina C decât citricele, complex de vitamine B, vitamina A, vitamina E, Fier, fibre, Crom, Calciu, Magneziu, Cupru, Potasiu, Germaniu, Seleniu și acizi grași esențiali. Din acest motiv este considerat un superaliment cu numeroase beneficii asupra organismului.

Aceste fructe exotice cu un gust dulce acrișor și ușor picant, sunt deosebit de utile persoanelor care vor să slăbească, persoanelor care suferă de diabet, anemie, alergii, astm, tuse cronică, hepatita B, fibromialgie, depresie, stres, afecțiuni renale, cardiovasculare, probleme circulatorii, afecțiuni ale ficatului și cancer.

Fructele Goji sunt menţionate încă din anul 475 în medicina tradiţională ca remediu pentru detoxifiere, stimularea sistemului imunitar, diminuarea poftei de dulciuri, diminuarea hipertensiunii arteriale, tratarea insomniei și migrenelor, creșterea capacității de concentrare, scăderea colesterolului, artrită, în creșterea nivelului de limfocite (celule albe), în prevenirea apariției tumorilor, în performanțele sexuale și în creșterea fertilității, atât la femei, cât și la bărbați. Sunt folosite de către femei pentru tonifierea organismului, pentru combaterea greţurilor şi pentru ameliorarea neplăcerilor legate de menopauză.

Goji este cunoscut și pentru capacitatea sa de a stimula eliberarea hormonului de crestere (HGH), de a proteja ADN-ul, de a preveni îmbătrânirea celulară, surmenajul și oboseala. Din punct de vedere cosmetic, fructele Goji contribuie la hrănirea în profunzime a tenului și porilor și în fortificarea proceselor de apărare ale pielii împotriva radicalilor liberi.

Dacă ești fumător și nu reușești să te lași de fumat, fructele Goji îți vin în ajutor, întrucât aceste fructe  scapă organismul de deșeurile acumulate de  țigări, chiar și de nicotină.

Cum se consumă fructele Goji

Acestea pot fi consumate sub formă de fructe uscate, fructe proaspete sau suc de Goji. Doza zilnică recomandată este de aproximativ 15-30 grame.

Contraindicații

Goji crește efectul anticoagulant al warfarinei, iar persoanele care umează un tratament anticoagulant nu trebuie sa îl consume.

Fructele Goji nu favorizează numai longevitatea persoanelor care consumă aceste fructe, ci oferă  și o stare  de sănătate excelentă inclusiv la vârste înaintate. Așadar, aceste fructe miraculoase ar trebui să nu lipsească din alimentația noastră zilnică!

Dacă doriți achiziționarea fructelor Goji,
accesați pagina Enzymatic Therapy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ three = 7