FRUCTE USCATE - GOJI 500g SOLARIS
Click pentru mărire |
|
Fructul Goji (varietatea Lycium Barbarum) este o comoară a Tibetului, zona cunoscută mai mult datorită culmilor înalte din Himalaya şi a lui Dalai Lama. Goji face parte din tradiţia medicinală şi culinară a Orientului, statisticile demonstrând că acolo sunt cei mai mulţi oameni peste 100 de ani.
De câţiva ani a ajuns însă şi la noi şi aduce azi beneficii de sănătate celor care doresc să-l încerce.Conţinutul bogat de vitamine, minerale, polizaharide, aminoacizi, uleiuri esenţiale şi alte elemente importante este un adevărat cadou de la natură pentru corpul uman.
Analizele de laborator arată că efectele consumului de goji depăşesc orice aşteptări. Prevenirea şi tratarea mai multor afecţiuni, întărirea sistemul imunitar, prevenirea îmbătrânirii organismului, ameliorarea unor boli dificile sunt printre cele mai importante efecte ale sale.
Cunoscut ca şi tonifiant general al organismului, şi-a găsit locul nu doar în medicina poporului tibetan ci şi în tradiţia culinară orientală. Deşi consumul fructelor proaspete de goji este cel mai recomandat, ele pot fi foarte bine integrate în diverse reţete de mâncăruri şi băuturi
Conţinut de micronutrienţi:
21 de minerale- fier,magneziu,potasiu,cupru,calciu,selenium,fosfor,germanium s.a.;
18 aminoacizi care formeaza un bloc de proteine si contin 8 substante necesare vietii;
cantitati mari de vitamine- continut foarte mare de vitamina C, B1, B2, B6, precum si vitamina E-foarte rar intilnit in alimente;
8 polizaharide (31% din greutatea fructului) şi 6 monozaharide;
5 acizi graşi nesaturaţi (incluzând acizi esenţiali precum acizii linoleic şi alfa-linoleic);
fitosteroli;
o gama larga carotenoizi, cu efect antioxidant puternic, inclusiv betacarotena si zeaxatina;
numeroşi pigmenţi fenolici (fenoli).
Conţinut macronutritiv:
carbohidraţi- 68%, proteine- 12%, lipide-10% şi fibre 10%. Valoare calorică totală: 370 (kCal)/100 g de fructe uscate.
Beneficiile fructelor goji:
Principalele efecte terapeutice legendare, susţinute de numeroase cercetãri ştiinţifice, sunt:
Goji este menţionat încă din anul 475 în medicina tradiţională ca remediu pentru ficat, rinichi, ochi, inimă, ce îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, ajută vederea, întăreste muşchii şi sistemul osos.
Este puternic antioxidant, întăreşte inima şi sistemul imunitar, reduce efectele procesului de îmbătrânire.
Eficient în cure de slăbire şi combaterea celulitei. Fitosterolii au un rol important în menţinerea nivelului colesterolului la un nivel cât mai mic, inhibând absorbţia lui intestinală.
Conţinutul de germaniu creşte abilitatea corpului să producă g-interferon. Interferonul este un element important de care corpul are nevoie în lupta contra cancerului.
Stimulează producerea şi reproducerea celulelor sângelui precum şi regenerarea şi vindecarea mai rapidă a rănilor.
Este folosit de femei pentru tonifierea organismului după perioada ciclului menstrual, pentru combaterea greţurilor asociate cu primele 3 luni de sarcină şi pentru ameliorarea neplăcerilor legate de menopauză.
Stimulează nivelul energetic şi buna dispoziţie.
Ajută la îmbunătăţirea performanţei sexuale şi a fertilităţii – conform unei vorbe străvechi din Tibet călătorul care ştie că nu va ajunge curând acasă nu trebuie să consume goji!
Este o sursă naturală de energie pentru corpul uman şi pe termen lung ajută la creşterea longevităţii.
Este al doilea in lume ca continut de vitamina C, contine mai mult beta caroten ca morcovii si mai mult fier decit o friptura dar este bogat in vitamina B si altele.
Este cel mai eficient antioxidant – consumul a numai 2o grame de goji asigura necesarul zilnic de antioxidanti! Contine toate elementele necesare si benefice pentru corpul uman.
Datorita acestor componente goji ajuta la prevenirea si tratarea mai multor afectiuni, intareste sistemul imunitar, ajuta la prevenirea inbatrinirii organismului, este un tonofiant general al corpului uman.
Modalităţi de consum:
Fructele Goji pot fi consumate sub formă de fructe uscate, fructe proaspete, ingredient în salate, supe, ceai, ingredient în prăjituri, ciocolate, îngheţate, sucuri de fructe Goji, vin de fructe Goji, lichior de fructe Goji.
Inainte cu 30 min de a lua micul dejun, consumati un pumn de fructe goji(25 g). Fructele fiind uscate necesita o mastecatie lenta, constienta, mecanism prin care vom simti savoarea si aroma specifica.
Puteti citi mai multe pe blogul Enzymatic Therapy!
Recenzia dumneavoastră: Notă: HTML nu este interpretat!
Rating: Rău Bun
Introduceţi codul în căsuţa de mai jos: