Monthly Archives: March 2015

De ce este bine sa consumam fructe Goji

Fructele Goji (lycium barbarum), cunoscute și sub denumirea de ”fructele longevității”, sunt originare din China și fac parte din tradiţia medicinală şi culinară a Orientului, fiind cultivate în China, Tibet, India și Europa. Statisticile au concluzionat că localnicii Tibetului care consumă zilnic fructe Goji, sub diferite forme, trăiesc mai mult și mai sănătos. În această regiune, numărul persoanelor cu vârste peste 100 de ani este de 16 de ori mai mare decât în celelalte regiuni ale lumii.

Goji se remarcă prin conținutul său bogat în antioxidanți, vitamine, aminoacizi, oligoelemente și polizaharide. Acestea conțin de 5 ori mai multă Vitamina C decât citricele, complex de vitamine B, vitamina A, vitamina E, Fier, fibre, Crom, Calciu, Magneziu, Cupru, Potasiu, Germaniu, Seleniu și acizi grași esențiali. Din acest motiv este considerat un superaliment cu numeroase beneficii asupra organismului.

Aceste fructe exotice cu un gust dulce acrișor și ușor picant, sunt deosebit de utile persoanelor care vor să slăbească, persoanelor care suferă de diabet, anemie, alergii, astm, tuse cronică, hepatita B, fibromialgie, depresie, stres, afecțiuni renale, cardiovasculare, probleme circulatorii, afecțiuni ale ficatului și cancer.

Fructele Goji sunt menţionate încă din anul 475 în medicina tradiţională ca remediu pentru detoxifiere, stimularea sistemului imunitar, diminuarea poftei de dulciuri, diminuarea hipertensiunii arteriale, tratarea insomniei și migrenelor, creșterea capacității de concentrare, scăderea colesterolului, artrită, în creșterea nivelului de limfocite (celule albe), în prevenirea apariției tumorilor, în performanțele sexuale și în creșterea fertilității, atât la femei, cât și la bărbați. Sunt folosite de către femei pentru tonifierea organismului, pentru combaterea greţurilor şi pentru ameliorarea neplăcerilor legate de menopauză.

Goji este cunoscut și pentru capacitatea sa de a stimula eliberarea hormonului de crestere (HGH), de a proteja ADN-ul, de a preveni îmbătrânirea celulară, surmenajul și oboseala. Din punct de vedere cosmetic, fructele Goji contribuie la hrănirea în profunzime a tenului și porilor și în fortificarea proceselor de apărare ale pielii împotriva radicalilor liberi.

Dacă ești fumător și nu reușești să te lași de fumat, fructele Goji îți vin în ajutor, întrucât aceste fructe  scapă organismul de deșeurile acumulate de  țigări, chiar și de nicotină.

Cum se consumă fructele Goji

Acestea pot fi consumate sub formă de fructe uscate, fructe proaspete sau suc de Goji. Doza zilnică recomandată este de aproximativ 15-30 grame.

Contraindicații

Goji crește efectul anticoagulant al warfarinei, iar persoanele care umează un tratament anticoagulant nu trebuie sa îl consume.

Fructele Goji nu favorizează numai longevitatea persoanelor care consumă aceste fructe, ci oferă  și o stare  de sănătate excelentă inclusiv la vârste înaintate. Așadar, aceste fructe miraculoase ar trebui să nu lipsească din alimentația noastră zilnică!

Dacă doriți achiziționarea fructelor Goji,
accesați pagina Enzymatic Therapy!

Beneficiile veninului de vipera

          Veninul viperei cu corn, cunoscut și sub denumirea de ,,otrava de aur’’, a fost utilizat  din timpuri străvechi, încă de acum 4000 de ani de către babilonieni, pentru efectul curativ pe care il deține. Acesta este o sursă bogată de enzime, proteine și de alte molecule farmacologic active, cu proprietăți antireumatice, antiartritice, imunostimulatoare și  puternic analgezice. Veninul de viperă are un aspect  limpede, incolor, inodor, cu gust uşor acid, vâscos și care se usucă repede la temperatura camerei.

Veninul de viperă poate trata afecțiuni precum artrita, reumatismul, durerile articulare, nevralgiile, migrenele, durerile menstruale și celulita. De asemenea, previne atacul de cord, vindecă boli precum osteoporoza, epilepsia, ulcerul, hemofilia, tumorile si chiar cancerul, ajută la dilatarea vaselor sanguine și la tratarea cheagurilor de sânge. Veninul de viperă mai are rolul și de a atenua ridurile deja existente și de a preveni puternic apariția lor. Alte cercetări au descoprit că enzimele din veninul de cobră pot fi componente esențiale în tratamentele în curs de dezvoltare împotriva bolii Parkinson și Alzheimer.

Studiile au demonstrat că toxinele din veninul de șarpe acționează ca anticoagulante, astfel s-au conceput medicamente, creme și geluri cu venin pentru persoanele cu probleme cardiace.

Conținutul său proteic și enzimatic este foarte complex, din acest motiv, veninul de viperă este frecvent utilizat în domenii precum cel genetic, biochimic, în industria farmaceutică și în produsele cosmetice de întreținere facială.

Cercetătorii au descoperit că veninul de viperă se aseamănă cu Botoxul, însă este indicat să fie aplicat în compoziția cremelor. Peptidele din venin stimulează pielea să producă în mod natural, colagenul. Astfel, produsele pe bază de venin de șarpe sunt 100% naturale și reprezintă ultima inovație cosmetică pentru întinerirea tenului. Veninul de viperă s-a dovedit a fi mult mai avantajos decât Botoxul, deoarece ridurile dispar într-un timp mult mai scurt, este mai putin costisitor, mai puțin dureros și nu are efecte secundare.  Printre avantajele numeroase ale veninului de viperă, se regăsește si faptul că principiile active nu intră în profunzimea pielii, acestea acționând la suprafață. Aceste creme și geluri pe bază de venin de viperă pot fi folosite, fără risc, inclusiv de către femeile însărcinate.

Numeroase personalități precum Kate Moss, Cheryl Cole, Victoria Beckham și Naomi Campbell, au încercat tratamentele cu venin de viperă și s-au declarat mulțumite de rezultate.

Dacă doriți achiziționarea produselor pe bază de venin de viperă,

puteți accesa pagina Enzymatic Therapy!

 

Top 10 suplimente impotriva caderii parului

Căderea părului este o problemă frecvent întâlnită atât la femei, cât și la bărbați. Această afecțiune poate sugera fie o alimentație nesănătoasă sau un nivel de stres ridicat, fie un deficit de vitamine și minerale. Alte cauze ale căderii părului sunt:  dereglările hormonale, stresul, consumul de alcool, mătreață, bolile autoimune, înaintarea în vârstă sau decolorarea și vopsirea frecventă a părului. Fiecare persoană pierde zilnic aproximativ 50 până la 100 de fire de păr, acesta reprezentând  numărul de fire de păr ce se regenerează zilnic. Un număr mai mare de fire căzute sugerează că suferiți de alopecie și că este necesar să interveniți în tratarea ei.

În momentul în care tratamentele utilizate extern nu dau rezultate, este important să încercăm un tratament intern pentru a combate căderea părului. Astfel, am realizat un top al suplimentelor care va vor ajuta să scăpați de această afecțiune, redându-i părului dvs sănătatea, strălucirea și elasticitatea.

  1. B-complex Vitamina B (B6, B7, B9, B12)

Complexul de vitamine B, printre care se regăsesc și biotina și acidul folic, contribuie la transportul hemoglobinei și  oxigenului în corp. Acidul folic, cunoscut și sub denumirea de vitamina B9, îi reda părului aspectul sănătos, grosimea și culoarea, dacă este administrat pe o perioadă de cel puțin 3 luni.

  1. Zinc

Zincul este un mineral esențial pentru prevenirea subțierii și căderii părului. Alte propretati pe care le are zincul asupra organismului este de a facilita sinteza de proteine și vitamine, de a contribui la reproducerea celulară și de a menține echilibrul hormonal. Dacă este administrat constant, acest oligoelement va poate fi un aliat de încredere împotriva căderii părului.

  1.  Fier

Studiile au demonstrat că deficitul de fier favorizează subțierea și căderea părului și este una din principalele cauze ale acestei afecțiuni. Fierul este un mineral care nu numai că ajută la combaterea căderii părului, ci contribuie și la producția de celule roșii și la creșterea, regenerarea și oxigenarea părului.

  1. Hair Blend

 Hair BlendHair Blend este un supliment alimentar, cu o compoziție complexă pe bază de extracte din plante medicinale și componente homeopate, care diminuează căderea părului,  cauzată de deficitul de vitamine și minerale, stres, dereglări hormonale, scăderea imunității sau de chimioterapie. De asemenea, acest supliment are rolul de a menține structura firului de păr, de a proteja pielea și unghiile, de a stimula circulația sanguină capilară, de a reduce formarea mătreții și de a detoxifia sângele.

  1.  Ulei de ricin

Uleiul de ricin poate face minuni în ceea ce privește regenerarea  părului și unghiilor. Uleiul de ricin acționează prin stimularea microcirculației sângelui la nivelul scalpului și asigurarea hrănirii și rezistenței firului de păr. De asemenea, dacă doriți să aveți un păr mai des, mai strălucitor, mai închis la culoare sau fără vârfuri despicate, uleiul de ricin este soluția ideală.

Uleiul de ricin este bogat în vitamina E, aminoacizi și acizi grași Omega 6. Datorită acestor substanțe, părul devine mai mătăsos, mai hidratat și mai rezistent. Acest ulei poate fi utilizat atât intern, cât și extern.

  1.  Ulei din nucă de cocos

Uleiul din nucă de cocos este unul dintre cele mai bune produse naturale pentru îngrijirea părului și pielii, deoarece îmbunătățește structura firului de păr, reduce nivelul de sebum și conferă elasticitate, netezime și strălucire părului.

Acest ulei conține proteine esențiale necesare pentru hrănirea părului deteriorat. Prin urmare, este utilizat că ulei de îngrijire a părului, dar și în producția diverselor balsamuri, creme și șampoane antimătreață. Uleiul de cocos este în mod normal aplicat local. Este foarte liniștitor și prin urmare, ajută la eliminarea stresului. Aplicarea uleiului sub formă de masaj la cap ajută la eliminarea oboselii.

  1.  Siliciu

 siliciu organicSiliciul este considerat mineralul vieții având efecte miraculoase asupra organismului.  Siliciul ajută la creșterea naturală și rapidă a părului, menținându-l puternic și strălucitor și contribuie la sănătatea unghiilor și pielii.

 Într-un studiu realizat în 2007, în Marea Britanie, un număr de 48 de femei au luat extract de siliciu organic, într-o cantitate de 10 mg, pe o perioadă de nouă luni. Femeile supuse studiului aveau părul cu firul subțire, degradat și cu tendință spre cădere masivă. La finalul perioadei de nouă luni de cură, la grupul care a luat siliciu organic secțiunea firului de păr s-a mărit considerabil, precum și elasticitatea sa și rezistența la rupere. De asemenea, intensitatea procesului de cădere a firelor de păr a fost redusă considerabil.

  1. Hair Plus

 Hair Plus este un supliment alimentar, pe bază de Silica, orz verde, Ginko Biloba, Foo-Ti-Teng și sâmburi de strugure, destinat  întreținerii unui păr sănătos și viguros.  Hair Plus accelerează circulația sanguină la nivelul pielii capului, încurajează creșterea părului și îndesarea celui existent.

  1. Silica

 Silica este considerat al doilea cel mai abundent mineral de pe pământ și are un rol major pentru organismul uman. Silica menține strălucirea naturală, elasticitatea și vitalitatea firului de păr.

Silica combate căderea părului în două moduri. Astfel, Silică facilitează echilibrul hormonal al corpului și se asigură că foliculii de păr sunt furnizați cu toate mineralele vitale necesare pentru creșterea părului. Un dezechilibru al hormonilor sexuali feminini este unul dintre cei mai mari factori cauzali unici pentru subțierea și căderea părului. Un aport de Silica vă va ajută să preveniți și să tratați subțierea părului și să îi redați părului dvs. vitalitatea. Acest supliment alimentar este benefic atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

  1. Ulei de oregano

Substanța denumită Carvacrol prezență în uleiul de Oregano sălbatic este considerat ca fiind unul dintre cele mai puternice antivirale, antibacteriene și antifungale substanțe obținute pe cale naturală. Uleiul de Oregano poate fi folosit pentru uz extern că ingredient pentru prepararea compozițiilor de îngrijire a părului, în caz de scalp afectat de micoze, în caz de mătreață, iritații ale scalpului,  adăugat în șampon.

 Acest ulei esențial reprezintă unul dintre cele mai naturale și eficiente metode de a obține un păr frumos și catifelat.  Se poate amesteca cu un alt ulei natural care se aplică pe întregul fir de păr fără să se atingă rădăcina. Sau ca soluție alternativă, se poate aplica și împreună cu masca de păr preferată. Se lasă să acționeze în jur de 30 de minute, apoi se clateste bine. O altă variantă ar fi aceea că se poate pune câteva picături în șamponul preferat, ajutând la menținerea unui păr frumos, sănătos și puternic.

Dacă doriți achiziționarea acestor produse,
puteți accesa pagina Enzymatic Therapy!

Pulberea de orz verde – un supliment natural miraculos

Orzul verde (Hordeum vulgare) este o plantă bogată în substanțe nutritive, cu numeroase beneficii asupra organismului, fiind utilizat de-a lungul timpului, în tratarea a peste 40 de tipuri de afecțiuni. Orzul verde – pulbere este un supliment 100% natural, foarte bogat în minerale, enzime, vitamine, aminoacizi și clorofilă. Acesta conține toate resursele nutritive de care are nevoie organismul nostru, din acest motiv orzul verde poate fi considerat o multivitamină naturală.

Frunzele de orz conțin vitaminele din grupul B (B1, B2, B5, B6, B12), vitamina E, vitamina C, acid nicotinic, fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, zinc, cupru, bioflavonoide, polizaharide, polipeptide și clorofilă.

 Beneficiile orzului verde

Orzul verde s-a dovedit a fi benefic pentru toate țesuturile și organele, îndeosebi în tratarea afecțiunilor cardiovasculare, arteriale, pulmonare (tuberculoză, emfizem pulmonar, cancer pulmonar), renale și la nivelul articulațiilor și oaselor. Recomandat de către medicii din întreaga lume, orzul verde poate trata aproape orice afecțiune a organismului.

Niște studii realizate de către Universitatea din Tokyo au concluzionat că orzul verde conține compuși antiulcerosi care protejează mucoasa stomacului. S-a mai constatat și că în compoziția orzului verde, intră substanțe antioxidante și anticancerigene. Cel mai puternic antioxidant care se găsește în orzul verde este superoxid-dismutaza (SOD), care elimină radiațiile și toxinele din celulele organismului, iar enzimele din orz au un rol esențial în protejarea ficatului și stomacului.

Orzul verde se remarcă prin efectele sale antiinflamatoare, curative, tonicardiace, detoxifiante, emoliente, astringente, antioxidante și antitumorale. Acesta este eficient în:  răceli asociate cu febră, litiază renală, amigdalită, menținerea tonusului muscular, în curele de slăbire și controlul greutății, combaterea oboselii și durerilor musculare, în absorbția și reducerea inflamațiilor organelor digestive, stimularea sistemului nervos, reglarea circulației sângelui, îmbunătățirea somnului,  reglarea apetitului, intensificarea diurezei, eliminarea de cataboliți și toxine pe cale urinară, reducerea dezechilibrului acido-bazic, echilibrarea ph-ului organismului, diminuarea nivelului de colesterol, menținerea unei flore intestinale normale, remineralizarea organismului, echilibrarea balanței de vitamine din organism, reglarea activității sistemului cardio-vascular și respirator, încetinirea procesului de îmbătrânire, tonifierea aparatului digestiv, ameliorarea afecțiunilor pielii (acnee, pistrui, dermatită, eczeme) și ale oaselor (reumatism articular acut, lombo-sciatică, artrită) și cele oculare, în producerea de hormoni, creșterea fertilității și în amplificarea potenței.Orz Verde_enzimatic

De asemenea, orzul verde are abilitatea de a înfrumuseța tenul, pielea, părul și unghiile, de a îmbunătăți vederea, producția de colagen, producția de hemoglobină și de a stimula funcțiile cognitive.

S-a demonstrat științific că orzul verde tratează următoarele afecțiuni: anemie, rinită alergică,  anorexie, diabet, stomatite, afecțiuni oculare, gastrite, ulcere, cancer, colite, pancreatite, hepatite, ciroze, colecistite, insomnie, cardiopatie ischemică, stres, ateroscleroză cerebrală, infarct miocardic, hiper și hipotensiune arterială, astm bronșic, bronșite, gripe, viroze pulmonare, TBC pulmonar, dereglări hormonale, sterilitate, obezitate, leucemie, retard psiho-motor, neuro-astenie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie facială, reumatism articular acut, artrite, acnee, afelide (pistrui), dermatite, eczeme, ulcere varicoase, tromboflebite, hemoroizi, fistule perianale, hemoragii, impotență sexuală, osteoporoză.

 Ce nu știați despre orzul verde:

  •  peste 250 de ori mai multă vitamina A decât lăptuca (salata verde)
  •  conține de peste 25 de ori mai mult potasiu decât bananele
  •  conține de peste 23 de ori mai multă biotină decât laptele
  •  conține de peste 11 ori mai mult calciu decât laptele
  •  conține de peste 10 ori mai multă vitamina B1 decât spanacul
  •  conține de peste 22 ori mai mult fier decât spanacul
  • conține de peste 7 ori mai multă vitamina C decât portocalele
  •  2000 micrograme SOD (Superoxid distmutaza) activ, la o proporție de două grame de orz verde sub formă de pudră.

orz verde cu samburi pulbereCum administrăm orzul verde 

Doctorii recomandă să folosim pulberea de orz verde, în detrimentul tabletelor, deoarece orzul sub formă de pulbere se asimilează mai ușor de către organism. Orzul verde nu conține gluten, din acest motiv, poate fi consumat și de persoanele care suferă de intoleranță la gluten.

Pentru  administrare internă, se prepară o doză  care se obține amestecând 1 linguriță (2 grame) de pulbere de orz cu 60-75ml apă (preferabil apă plată sau apă de izvor, dar nu apă minerală carbogazoasă sau ceai) sau suc de fructe. Este indicat ca această suspensie să se consume aproximativ de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de a mânca, pe stomacul gol.

De asemenea, suspensia cu orz poate fi utilizată și extern, pentru afecțiuni ale pielii precum acnee, pistrui, dermatită, eczeme. Se aplică sucul proaspăt pe un ten curat, prin tamponarea zonelor afectate, după care se îndepărtează cu apă caldă, ceai de musețel sau gălbenele.

Ceea ce nu este recomandat să facem este să nu punem orzul verde în contact cu băuturi fierbinți, pentru a păstra integral proprietățile terapeutice. Orzul verde este contraindicat persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

Pe lângă o alimentație sănătoasă și echilibrată, o dietă cu pulbere de orz verde poate avea beneficii extraordinare asupra sănătății organismului nostru. Problemele precum migrenele, durerile musculare, surmenajul, constipația, lipsa de concentrare, durerile de stomac, stresul, răceala, amigdalita dispar când începem să includem suspensia cu orz verde în alimentația noastră zilnică.

Dacă doriți achiziționarea orzului verde,
puteți accesa pagina Enzymatic Therapy!