Sâmburii de caise amari și efectele sale asupra organismului

Sâmburii de caise oferă numeroase beneficii pentru sănătatea organismului, datorită conținutului său bogat în vitaminele A, B și C,  minerale precum fier, fosfor, zinc, potasiu, magneziu, proteine și acizi grași. Sâmburii de caisă amari mai poartă şi denumirea de alună amară, deşi la gust seamănă foarte bine cu cel al migdalei, fiind puţin mai amărui. Aceştia au fost folosiţi încă din timpuri străvechi ca medicament, fiind consideraţi un remediu extraordinar pentru problemele respiratorii precum astmul, bronşita sau tusea cronică.Sâmburii de caise sunt cea mai bogată sursă naturală de vitamina B 17, cunoscută și sub denumirea de amigdalină, fiind o combinaţie a două molecule de glucoză, una de  benzaldehidă şi una de acid cianhidric. Aceşti compuşi pot să omoare celulele canceroase Samburi de caise amari Doctor Biocam în acelaşi fel în care o face şi chimioterapia. Vitamina B17 a fost izolată pentru prima dată în anul 1950 de către biochimistul dr. Ernest Krebs. Sâmburii de caise s-au dovedit a fi foarte utili în stimularea imunității, tratarea infecțiilor pulmonare, digestive și în vindecarea cancerului de toate tipurile (pulmonar, mamar, cancer de colon). Alte alimente care conțin vitamina B 17 sunt: ovăzul, secara, orzul, orezul brun, fasolea, varza, spanacul, migdalele amare, strugurii, piersicile, perele și prunele.

Pulbere de samburi de caise Doctor BioVitamina B17 conţinută în sâmburii de caise amari reprezintă şi un tonifiant extraordinar pentru organele interne, precum ficatul şi inima şi ne îmbunătăţeşte vederea. Aceștia mai conţin celuloză şi pectină şi pot fi folosiţi în tratarea constipațiilor usoare, favorizând tranzitul intestinal. Un compus important este şi fierul, care se regăseşte în aceşti sâmburi, compus care favorizează producerea de hemoglobină.

Sâmburii de caise amari pot fi de un real folos persoanelor care suferă de afecțiuni precum: hipertensiune arterială, sistem imunitar slăbit, probleme de memorie (Alzheimer), probleme respiratorii, litiază biliară, artrită, astenie, anemie, carențe de calciu, fier sau magneziu, afecțiuni ale sistemului ocular și digestiv, precum constipație, ulcer.

Orz verde cu samburi de caise pulbereMai multe studii făcute în Statele Unite ale Americii indică miezul acestor fructe ca fiind printre cele mai puternice și eficiente alimente pentru combaterea efectelor dăunătoare ale stresului, stoparea și chiar inversarea proceselor de îmbătrânire.

Doza recomandată adulților este de 5-10 bucăți de sâmburi de caise, iar copiii sub 6 ani este indicat să consume 1-2 bucăți de sâmburi de caise.

Datorită conținutului ridicat de cianură, compuși care nu sunt benefici pentru sănătate, aceștia pot fi toxici administrați în doze mari, prin urmare nu se recomandă consumarea în cantități mari a sâmburilor de caise amari.

Dacă doriți achiziționarea sâmburilor de caise,
accesați pagina Enzymatic Therapy!

One thought on “Sâmburii de caise amari și efectele sale asupra organismului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 × = thirty five