Cum tratam arsurile solare

Mulți dintre noi în perioada de vară sunt expuși razelor solare, fie că se întâmplă în mod intenționat sau neintenționat. Între orele 12 – 15 de obicei, soarele este foarte puternic, iar cremele pentru plajă cu protecție UV de pe piață nu sunt întotdeauna soluțiile cele mai eficiente. Astfel, vă propunem câteva soluții în cazul în care vă confruntați sau doriți să preveniți arsurile solare, care sunt extrem de periculoase, existând chiar riscul de a dezvolta cancer de piele.

1. Uleiul de cocos
Uleiul din nucă de cocos aplicat pe pielea arsă de soare atenuează arsurile, hidratează pielea şi vindecă rănile, acestea fiind doar câteva dintre proprietățile uleiului. Aplicat pe o infecție, uleiul de cocos protejează partea infectată a corpului de praful extern, aer, ciuperci, bacterii și viruși. Acest ulei mai este eficient și pentru tratarea vânătăilor, deoarece grăbește procesul de vindecare prin repararea țesuturilor afectate. Datorită conținutului său bogat de acid capric, caprilic și lauric, uleiul de cocos este soluția ideală și în cazul problemelor pielii, inclusiv psoriazis, dermatită, eczeme și alte infecții. Uleiul îmbunătățește procesul de absorbție a substanțelor nutritive, oferă hidratare și elasticitate pielii, diminuează riscul afecțiunilor asociate cu îmbătrânirea,vindecă eficient arsurile și contribuie la tratarea negilor.

2. Uleiul de ricin
Uleiul de ricin este un ulei cu o concentrație mare de acizi grași nesaturați și prezintă puternice proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Utilizat în mod extern, uleiul vindecă eficient tăieturile, arsurile solare, eczemele, acneea, negii și alte afecțiuni similare. Uleiul de ricin este renumit și pentru efectele sale miraculoase asupra unghiilor, genelor, sprâncenelor și a firului de păr.

3. Zeolit
Zeolitul este un mineral cu puternice proprietăți detoxifiante. Acesta vă va ajuta să eliminați metalele grele din corp, intoxicații, deficiențe imunitare, iradiere și arsuri solare, ceea ce sugerează că este un excelent radioprotector. Folosirea zeolitului în terapie este o tradiţie cu o vechime de câteva mii de ani, acest mineral fiind un remediu important în medicina Ayurveda şi în medicina tradiţională chineză.

4. Uleiul esențial de arbore de ceai
Uleiul din arbore de ceai este utilizat frecvent ca antiseptic și antifungic. Acesta poate fi aplicat pe piele pentru infecții, cum ar fi acnee, mătreață, psoriazis, negi, infecții fungice ale unghiei, păduchi, scabie sau picior de atlet. De asemenea, poate fi folosit drept antiseptic local pentru tăieturi, arsuri, mușcături de insecte și înțepături, furuncule, infecții vaginale recurente, herpes labial, astm, infecții pulmonare, durere de dinți, infecții ale gurii și nasului, dureri în gât și pentru infecții ale urechii, cum ar fi otită. Se cunosc până la momentul actual, 327 de studii științifice numai despre proprietățile antimicrobiene ale acestui ulei miraculos.

5. Uleiul de cătină
Uleiul de cătină este cel mai bogat produs natural de carotenoide, după uleiul de palmier și conține o serie de elemente bioactive rare. Acesta este un ulei special cu proprietăți nutritive, cicatrizante, reparatoare și regeneratoare. Uleiul de cătină este uleiul vegetal cu cea mai mare concentratie de Omega-7, eficient în susținerea proceselor de regenerare celulară și de restructurare tisulară. Este un remediu naturist pentru afecțiuni precum: herpes, papiloma, arsuri solare, tumori exteriorizate, psoriazis, dermatită atopică, eczeme, cicatrici, tăieturi, răni superficiale, piele crăpată și acnee.

6. Untul de Shea
Untul de shea a fost folosit în vindecarea arsurilor și a rănilor, pentru eliminarea cicatricilor, mătreții și a vergeturilor. De asemenea, s-au observat că dă rezultate foarte bune în diminuarea ridurilor, în reînnoirea celulelor pielii și în stimularea circulației sangvine. Textura untului este una fină care pătrunde ușor în piele, permițându-i să respire fără să astupe porii. În același timp este un ingredient perfect de protecție solară. Untul de shea se topește la contactul cu pielea, principiile active se absorb foarte ușor, fără a lăsa urme grase. Untul de shea ameliorează cicatricile și vergeturile și este considerat de mulți drept cel mai bun antidot natural împotriva îmbătrânirii pielii.

                                                                  7. Uleiul cu vitamina E
Uleiul cu vitamina E are un efect intens hidratant și calmant, recomandat pentru pielea uscată sau iritată. Vitamina E este un puternic antioxidant și protector celular, antiinflamator, ce menține hidratarea și elasticitatea pielii și accelereaza vindecarea arsurilor, eczemelor si a altor probleme ale pielii.
Pentru cei care petrec mai mult timp sub caldura dogoritoare a soarelui, un tratament cu 4-5 picături de ulei de vitamina E, aplicate pe piele ,înainte de a ieși afară poate fi extrem de benefică pentru protecție solară împotriva radiațiilor care pot cauza cancer.

Dacă doriți achiziționarea produselor pentru protecție solară,
accesați pagina Enzymatic Therapy!

One thought on “Cum tratam arsurile solare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 2 = nine