Avantajele terapiei naturiste

Etimologia termenului de fitoterapie provine din latinescul phyton, ce semnifică plantă și therapea, însemnând tratament. Această formă de terapie este o știință străveche, ce folosește plantele medicinale, numite și oficinale, în scopul vindecării, fitoterapia rămânând cea mai curată și mai naturală dintre științe.

Plantele utilizate în medicina naturistă au aceleaşi vitamine, minerale şi substanţe active ca şi în medicamente, dar au un mare avantaj datorită faptului că sunt naturale şi nu produc efecte secundare adverse.  Deși tratamentul naturist durează mai mult decât unul cu substanţe de sinteză,  beneficiile terapiei naturiste sunt mai profunde.

În utilizarea terapiilor naturiste este esențial de știut care parte a unei plante trebuie folosită – rădăcina, frunzele, mugurii, florile sau fructele. Remediile naturiste pot fi sub formă de ceaiuri, tincturi, macerate glicemice sau sub formă de pulbere. În ceea ce privește dozele de administrare, acestea sunt stabilite în funcţie de puterea activă a fiecărei plante.

Unul din avantajele tratamentelor naturiste este accesibilitatea lor, deoarece plantele medicinale sunt ușor de procurat. Alte avantaje ale acestei terapii sunt constituite din: prețul mult mai scăzut decât al medicamentelor de sinteză, acțiunea blândă și efectele de durată. In general, curele durează câteva luni și nu sunt deloc agresive pentru organism. Efectele sale se pot observa pentru perioade lungi de timp, iar datorită acțiunii sinergice a substanțelor bioactive, nu are efecte adverse.

Pe lângă toate aceste beneficii, terapia naturistă mai are și alte avantaje, precum faptul că această formă de terapie permite asocierea în paralel cu medicamente alopate, cu condiţia ca efectul celor două categorii să nu fie antagonist. Alt beneficiu îl reprezintă tratarea holistică, întrucât, plantele acţionează atât la nivel  fizic, cât şi psiho-emoţional. De asemenea, tratamentul holistic implică cercetarea sănătății spirituale, fizice și emoționale și încearcă să abordeze ființa umană ca pe un întreg în care fiecare parte care îl alcătuiește influențează și este influențată de celelalte.

Prin urmare, este de o importanță majoră să găsim cauza bolii și să o tratăm, în loc sa ne concentrăm asupra simptomelor, așa cum se întâmplă în cazul medicinii moderne. Marile succese în ceea ce privește farmaceutica modernă, au fost urmate de destule eşecuri, promisiuni neconcretizate şi preţuri foarte ridicate. Studiile actuale au demonstrat că, în mod oficial, a patra cauză a decesului la om, se datorează administrării produselor din  industria farmaceutică.

Cercetătorii au constat că ceea ce intuia medicina tradiţională încă din cele mai vechi timpuri, are și în momentul prezent aplicabilitate și valabilitate în ciuda argumentaţiei ştiinţifice riguroase.

Dacă doriți să achiziționați suplimente naturiste,
accesați pagina Enzymatic Therapy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ seven = 10