10 motive pentru care se recomanda vitamine primavara

Stările precum astenia, surmenajul fizic, oboseala, durerile de cap, amețelile, irascibilitatea, melancolia care apar odată cu venirea primăverii, sunt datorate deficitului de vitamine și minerale din organism. Odată cu schimbarea de temperatură și lumină, ce survine la începutul primăverii, consumul energetic al organismului devine mai mare.

Aceste manifestări fiziologice sunt datorate eforturilor de adaptare la noile condiții meteorologice pe care le face organismul. Așadar, în perioada de primăvară este bine să acordăm organismului și sistemului nostru imunitar o mai mare atenție și să nu neglijăm aceste semnale de alarmă pe care ni le trimite organismul.

 În acest anotimp, organismul are nevoie de un aport de vitamine și minerale mai mare pe care îl putem obține cu o alimentație variată, prin consumul de legume și fructe îndeosebi, din exerciții fizice și suplimente alimentare.

 Cele 10 motive pentru care este recomandat să luați vitamine și minerale primăvara sunt următoarele:

  1.  Îmbunătățește sistemul imunitar

 În perioada de iarnă, organismul este foarte solicitat în lupta cu răcelile, gripele și virozele, astfel încât începutul primăverii este un moment ideal de a-l îmbunătăți prin suplimente alimentare, precum: Vitamina C, Calciu Organic, Super Multivitamine și Minerale, Echinacea, Super Immune Forte, Magneziu Sinergistic, Lăptișor de matcă, Immunity Stem, Fructe uscate Goji, Complex organic de Calciu, Magneziu, Seleniu și Siliciu sau Apogen.

  1.  Ajută la recăpătarea energiei și vitalității

 Astenia de primăvară are ca simptome senzațiile de oboseală, surmenaj fizic, somnolență, melancolie. Un aport substanțial de vitamine și minerale poate să ajute organismul să-și recapete energia și vitalitatea, de aceea este indicat să evităm dulciurile, zahărul, cafeaua, să consumăm cât mai multe fructe și legume bogate în vitamine și să administrăm complementar suplimente alimentare.

  1.  Vitaminele asimilate din alimente nu sunt suficiente organismului 

 Vitaminele și mineralele din alimente adeseori sunt insuficiente organismului pentru a lupta cu diferite boli, viruși sau infecții sau pentru a contracara astenia de primăvară. Din acest motiv, consumul de suplimente nutritive, precum Magneziul, Complexul de Vitamina B, Vitamina C și Vitamina D, este foarte recomandat de către medici. Suplimentele alimentare vin în sprijinul unei alimentații echilibrate și sănătoase, și nu au rolul de a o înlocui, ci de a o completa.

 Este bine de menționat faptul că alimentele, prin procesul de conservare și fierbere, își pierd proprietățile, astfel beneficiem de o cantitate substanțial mai redusă de nutrienți. Spre deosebire de minerale, vitaminele sunt distruse de temperaturi ridicate și de procesele de preparare a mâncărurilor.

  1.  Contribuie la un somn odihnitor

 Pentru a vă bucura de un somn odihnitor, administrarea de Calciu și Magneziu poate fi   soluția ideală.  Aceste două suplimente combinate tratează eficient stările de insomnie. De asemenea, complexul de B vă poate reda o stare de confort psihic și un somn plăcut și liniștitor. Un alt sedativ nervos eficient s-a dovedit a fi Fierul, care nu numai că asigură o stare de somn odihnitoare, ci și reface rezervele de energie ale organismului. Este de asemenea, bine de știut că organismul, pentru a recupera energia necesară, are nevoie de o perioadă de somn de minim 7 ore pe noapte.

  1.  Legumele și fructele sunt mai puțin bogate în nutrienți

Majoritatea legumelor și fructelor pe care le găsim în magazine și supermarketuri sunt modificate genetic, astfel încât au devenit din ce în ce mai puțin bogate în nutrienți. Acestea fiind modificate și tratate chimic nu își mai pot păstra valoarea nutrițională pe care o aveau. De asemenea, tehnicile moderne utilizate în domeniul agriculturii sărăcesc și lipsesc solul de minerale esențiale, astfel că și legumele crescute în aceste soluri sunt implicit, mai sărace în minerale.

  1.  Regenerează și menține viața celulară

Deși nu conștientizăm, vitaminele sunt deosebit de importante pentru reacțiile biochimice care au loc în organism în vederea regenerării celulelor. Unul din rolurile vitaminelor este și cel de activatori ai unor enzime. Organismul are nevoie de toate tipurile de vitamine și minerale, prin urmare, nu ar trebui să ne lipsim organismul de nici una dintre ele. Un deficit al acestora poate influența negativ procesele metabolice, regenerarea celulară și detoxifierea organismului.

  1.    Detoxifică organismul

Acumularea de toxine în organism poate fi rezultatul carenței de vitamina B9, cunoscută și sub denumirea de acid folic. Vitaminele C și E sunt doi nutrienți antioxidanți care ne pot veni în ajutor prin efectul lor de neutralizare a toxinelor din organism, cunoscute și sub denumirea de radicali liberi. Antioxidantul cel mai bun este recunoscut ca fiind vitamina C. Această vitamină este excelentă, indiferent de anotimp, pentru persoanele care vor să-și detoxifice organismul. Detoxifierea ar trebui să se realizeze în mod regulat, la începutul fiecărui sezon.

  1.   Alungă stresul și depresia

 Astenia de primăvară poate ajunge la forme mai severe, cum ar fi depresia. Vitaminele și mineralele ne pot îmbunătăți starea de spirit. Astfel, primăvara, când ne simțim stresați sau depresivi, este momentul să apelăm la un supliment alimentar cu calciu, magneziu și vitamina C, care calmează sistemul nervos și relaxează mușchii. De exemplu, un supliment cu Vitamina C, nu numai că vă va scăpa de stările depresive, dar vă va îmbunătăți și sistemul imunitar, diminuând riscul apariției răcelilor și virozelor.

  1.   Stimulează apetitul alimentar

Lipsa poftei de mâncare nu ar trebui nicidecum trecută cu vederea. Deficitul de vitamine și minerale, în special de vitamina C, agraveazムastenia și simptomele sale. Un apetit alimentar scăzut poate sugera nu numai că suferi de astenie, dar și faptul că organismul tău are o carență de vitaminele A, B și C.

  1.   Îmbunătățește capacitatea de concentrare

 În această perioadă, capacitatea noastră de concentrare este mai scăzută, aceasta fiind unul din simptomele asteniei de primăvară, dar și al unei carențe de vitamine și minerale, precum complexul de B-uri.

 O metodă simplă și eficientă de a ne redobândi abilitatea de concentrare, este să includem în stilul nostru de viață și suplimentele  alimentare, bazate pe vitamina A, vitamina D, zinc și complex de vitamina B. Studiile recente au demonstrat că aceste suplimente măresc performanțele intelectuale (memorie, concentrare, atenție, reacție de răspuns).

 Rolul și importanța vitaminelor sunt adeseori subestimate, deși acestea au un rol esențial pentru organism. Ele ne pot ajuta să ne recăpătăm vitalitatea, să ne îmbunătățim sistemul imunitar, permițându-ne totodată, să ne bucurăm din plin de acest anotimp minunat.

 Dacă doriți să achiziționați vitamine și suplimente naturale, accesați pagina Enzymatic Therapy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 + = seventeen