8 metode prin care sa te umpli de energie

Majoritatea persoanelor care se confruntă cu lipsa de vitalitate, stări de somnolență, iritare și oboseală, aleg să consume cafea pentru un plus de energie. Însă, cafeaua nu este singura soluție pentru a vă recăpăta forța și vitalitatea. Astfel, vă prezentăm 8 metode alternative, naturale, prin care să vă umpleți de energie:

  1.  Alimentația sănătoasă și variată

 Pentru o alimentație sănătoasă și variată, care să vă dea un plus de energie, este recomandat să consumați dimineața fulgi de ovăz, banane sau nuci deoarece sunt foarte bogate în antioxidanți, fibre și carbohidrați naturali. Alimentele care ar trebui incluse în meniul zilnic sunt cele bogate în fier si enzime, precum: fructe, semințe, broccoli, varză, spanac sau linte.

 Micul dejun constituie masa cea mai importantă, în ciuda faptului că majoritatea dintre noi sare peste ea. Un studiu a concluzionat că bărbații care consumă la micul dejun alimente bogate în fibre și carbohidrați, sunt mai plini de energie și au nivel de stres mai scăzut. De aceea, pentru a vă vitaliza organismul, este bine să începeți încă de dimineață.

 De asemenea, este important să nu ne grăbim atunci când mâncăm, să nu sărim peste cele trei mese principale, iar în timpul destinat hrănirii este indicat să nu întreprindem și alte activități care ar putea să ne distragă atenția.

 Între mese, vă sfătuim să consumați fructe și să evitați mesele puține și încărcate, în favoarea celor dese, dar reduse cantitativ. De evitat este și consumul de zahăr, alcoolul și fumatul, care adeseori vă fură din energie și dau o stare de somnolență.

  1. Consumați cât de multe lichide

Atunci când corpul este deshidratat, se manifestă prin simptome precum: oboseala, surmenajul, senzația de moleșeală. De asemenea, un organism lipsit de lichide va fi incapabil de a elimina în totalitate toxinele din corp. Corpul uman are nevoie în medie de cel puțin 2 litri de lichide zilnic, pentru a funcționa la nivel optim. Puteți consuma în loc de apă, și ceaiuri, sucuri naturale sau supe. Răsfață-ți corpul printr-un aport de lichide, care nu numai că te va umple de vitalitate, dar va favoriza în egală măsură, detoxifierea organismului.

  1.  Nu neglijați somnul

 Pentru un somn liniștit și odihnitor, este de preferat să evitați mesele încărcate, îndeosebi în timpul serii. Un somn de aproximativ 7-8 ore contribuie la îmbunătățirea memoriei, capacității de concentrare, ajută la recuperarea energiei și diminuează riscul apariției afecțiunilor cardiovasculare.

  1.  Faceți mișcare

 Pentru a combate stările de oboseală și moleșeală, ieșiți în aer liber, faceți mișcare, alergați, mergeți la fitness, implicați-vă în diferite sporturi precum înotul, tenisul, ciclismul, alpinismul, luați cursuri de călărie, patinaj sau dans, dar orice ați alege, faceți ceva care să vă aducă plăcere și satisfacție. În scurt timp veți observa că mișcarea vă va energiza  considerabil și vă va ajuta diminuând nivelul de stres.

  1.  Consumați suplimente alimentare

Pentru a vă recăpăta vitalitatea și pentru a vă îmbunătăți sistemul imunitar, asigurați-vă că organismul dumneavoastră are parte de toate vitaminele și mineralele necesare. Acestea nu numai că vă vor reda nivelul optim de energie, ci și vă vor stimula apetitul alimentar, vor diminua nivelul de stres, vor facilita detoxifierea organismului și vor contribui eficient la un somn liniștit.

Suplimentele alimentare pe care vi le propunem sunt: EnerG, Ginseng korean, Goji Juice, Carnit All, pHour Salts sau Vibracell. Acestea nu sunt destinate să înlocuiască un regim alimentar variat și sănătos, ci sunt destinate pentru a-l completa.

  1. Faceți exerciții de meditație

 Meditația poate fi soluția ideală pentru persoanele lipsite de vitalitate, suprasolicitate și care suferă de stres și anxietate. Această metodă vă ajută să vă relaxați trupul, să vă limpeziți mintea și să vă concentrați mai bine. În urma ședințelor de meditație, vă veți simți mai plin de energie, mai calm și mai relaxat, în comuniune cu lumea înconjurătoare. Meditația este mai mult decât o metodă de relaxare și reflecție, este de asemenea, un efort și o disciplinare a minții.

  1.  Folosiți și purtați culori vii

 Nu este o noutate faptul că starea noastră fizică și psihică poate fi îmbunătățită prin intermediul culorilor pe care le purtăm sau care ne înconjoară. Deși suntem obișnuiți să nu acordăm o prea mare importanță culorilor pe care le folosim în ținuta noastră, în decorarea camerelor sau a spațiului unde lucrăm, culorile ne influențează radical starea de spirit și sănătatea. Atfel, culorile calde precum roșu sau portocaliu, ne conferă o stare de calm, liniște, relaxare, veselie și energie. Verdele este adeseori asociat cu relaxarea, fiind foarte frecvent utilizat în hipnoză. Albastrul este de asemenea, o culoare care redă armonie, liniște interioară, fiind recomandată în special, persoanelor care suferă de insomnie.

 Culorile vii au capacitatea de a stimula neuronii, prin urmare, culorile vii ne pot determina să fim mai plini de viață, mai bucuroși, mai comunicativi și mai sociabili.

  1. Bucurați-vă de lucrurile mărunte din viața voastră 

 O altă modalitate de a-ți păstra doza zilnică de energie, este evitarea consumării energiei în mod negativ. Redirecționați-vă gândurile spre lucruri plăcute, pozitive, care vă aduc plăcere și satisfacție. Fiți pozitivi în gândire; râdeți mai mult, căci râsul eliberează endorfine și vă ajută să scăpați de depresie; nu stați supărat pentru o perioadă lungă de timp și iertați mai des.

 Încercați să manifestați recunoștință pentru micile bucurii ale vieții, precum familia, persoanele care vă iubesc, sănătatea sau slujba pe care o aveți. Fiți recunoscători nu numai pentru experiențele plăcute, ci și pentru cele mai puțin plăcute, care v-au servit drept lecții de viață și care v-au ajutat să evoluați. Implicați-vă în acte de caritate, voluntariate, donații și veți observa cum starea dumneavoastră atât fizică, cât și psihică, va suferi îmbunătățiri majore. Pentru a vă redescoperi pofta de viață, este necesar să aveți o stare emoțională bună și armonioasă. Așadar, manifestați numai sentimente pozitive, căci fericirea constă adeseori în gesturi mărunte.

     GINSENG KOREAN

 Dacă doriți să achiziționați vitamine și suplimente naturale,

accesați pagina Enzymatic Therapy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


one + 6 =