Monthly Archives: April 2015

Ashwagandha – remediul ideal impotriva stresului

 Ashwagandha (Withania Somnifera), cunoscută și sub denumirea de ginseng indian, este o plantă tropicală cu proprietăți energizante, detoxifiante, antibacteriene, antioxidante și imunomodulatoare. Denumirea sa este de origine sanscrită, însemnând miros de cal, datorită mirosului pe care îl deține rădăcina de ashwagandha.Această plantă are numeroase beneficii pentru organism, fiind un excelent remediu în lupta împotriva cancerului și diabetului. Acțiunea sa anticancerigenă este extrem de puternică, fiind eficientă împotriva a opt tipuri de tumori. Ashwagandha s-a mai dovedit eficientă și în cazul durerilor de artită și reumatism, hipertensiunii și stresului. De asemenea, este excelentă pentru persoanele care se confruntă cu insomnia, deoarece ashwagandha poate induce o stare de somnolență.

Cercetările științifice au demonstrat că această plantă are un efect terapeutic miraculos și că nici o componentă chimică  a sa nu are toxicitate. Studiile au arătat că aswagandha este și un bun tonic și energizant, având abilitatea de a revitaliza organismul și de a crește longevitatea.

Este benefică în egală măsură și pentru sistemul cardiovascular, deoarece ajută la întărirea mușchilor inimii, reducerea nivelului de colesterol și la creșterea producției de sânge și a celulelor albe și roșii din sânge.

În India este renumită  pentru proprietățile sale antidepresive, întrucât această plantă poate trata anxietatea și alte stări asociate cu depresia.  Aswagandha, s-a demonstrat că poate reduce nivelul de cortizon, responsabil pentru starea de stres, cu 26%.

Un studiu realizat la Universitatea din Allahabad, din India, a concluzionat că aswagandha este extrem de utilă și în tratarea infecțiilor urinare și ale sistemului gastro-intestinal și respirator. Nici în domeniul oncologic, efectele acestei plante nu ar trebui subestimate. Aswagandha diminuează efectele secundare ale chimioterapiei fără a influența uciderea celulelor tumorale.

Alte beneficii mai puțin cunoscute ale aswagandhei sunt: accelerarea vindecării rănilor, stimularea puterii de concentrare și memorare, tratarea ulcerului, astmului, bronșitei, tuberculozei, impotenței, sevrajului, bolii Parkinson și Alzheimer.  Studiile efectuate pe această plantă au mai arătat și o creştere a numărului de spermatozoizi şi a mobilităţii spermei la bărbaţii care au administrat regulat, timp de trei săptămâni, ginseng indian. Este eficient în tratamentul disfuncţiei erectile, scăderii libidoului şi ejaculării precoce. Este un excelent supliment alimentar pentru sportivi, deoarece crește rezistența fizică și masa musculară și oferă energie organismului.

Este bine de știut că această plantă nu este recomandată să fie administrată persoanelor însărcinate. Aswagandha poate interfera cu medicamentele recomandate în tratarea diabetului, hipertensiunii, anxietății, depresiei sau insomniei. Rădăcina și frunzele plantei se pot prepara astfel: fie sub formă de infuzii, uleiuri, tincturi, decocturi sau medicamente.

Dacă doriți achiziționarea acestui produs,
accesați pagina Enzymatic Therapy!

Sâmburii de caise amari și efectele sale asupra organismului

Sâmburii de caise oferă numeroase beneficii pentru sănătatea organismului, datorită conținutului său bogat în vitaminele A, B și C,  minerale precum fier, fosfor, zinc, potasiu, magneziu, proteine și acizi grași. Sâmburii de caisă amari mai poartă şi denumirea de alună amară, deşi la gust seamănă foarte bine cu cel al migdalei, fiind puţin mai amărui. Aceştia au fost folosiţi încă din timpuri străvechi ca medicament, fiind consideraţi un remediu extraordinar pentru problemele respiratorii precum astmul, bronşita sau tusea cronică.Sâmburii de caise sunt cea mai bogată sursă naturală de vitamina B 17, cunoscută și sub denumirea de amigdalină, fiind o combinaţie a două molecule de glucoză, una de  benzaldehidă şi una de acid cianhidric. Aceşti compuşi pot să omoare celulele canceroase Samburi de caise amari Doctor Biocam în acelaşi fel în care o face şi chimioterapia. Vitamina B17 a fost izolată pentru prima dată în anul 1950 de către biochimistul dr. Ernest Krebs. Sâmburii de caise s-au dovedit a fi foarte utili în stimularea imunității, tratarea infecțiilor pulmonare, digestive și în vindecarea cancerului de toate tipurile (pulmonar, mamar, cancer de colon). Alte alimente care conțin vitamina B 17 sunt: ovăzul, secara, orzul, orezul brun, fasolea, varza, spanacul, migdalele amare, strugurii, piersicile, perele și prunele.

Pulbere de samburi de caise Doctor BioVitamina B17 conţinută în sâmburii de caise amari reprezintă şi un tonifiant extraordinar pentru organele interne, precum ficatul şi inima şi ne îmbunătăţeşte vederea. Aceștia mai conţin celuloză şi pectină şi pot fi folosiţi în tratarea constipațiilor usoare, favorizând tranzitul intestinal. Un compus important este şi fierul, care se regăseşte în aceşti sâmburi, compus care favorizează producerea de hemoglobină.

Sâmburii de caise amari pot fi de un real folos persoanelor care suferă de afecțiuni precum: hipertensiune arterială, sistem imunitar slăbit, probleme de memorie (Alzheimer), probleme respiratorii, litiază biliară, artrită, astenie, anemie, carențe de calciu, fier sau magneziu, afecțiuni ale sistemului ocular și digestiv, precum constipație, ulcer.

Orz verde cu samburi de caise pulbereMai multe studii făcute în Statele Unite ale Americii indică miezul acestor fructe ca fiind printre cele mai puternice și eficiente alimente pentru combaterea efectelor dăunătoare ale stresului, stoparea și chiar inversarea proceselor de îmbătrânire.

Doza recomandată adulților este de 5-10 bucăți de sâmburi de caise, iar copiii sub 6 ani este indicat să consume 1-2 bucăți de sâmburi de caise.

Datorită conținutului ridicat de cianură, compuși care nu sunt benefici pentru sănătate, aceștia pot fi toxici administrați în doze mari, prin urmare nu se recomandă consumarea în cantități mari a sâmburilor de caise amari.

Dacă doriți achiziționarea sâmburilor de caise,
accesați pagina Enzymatic Therapy!

De ce avem nevoie de vitamina A

Vitamina A este o vitamină liposolubilă și un supernutrient, cunoscută pentru beneficiile sale în ceea ce privește sistemul ocular. Această vitamină are două forme: retinol și betacaroten. Vitamina A ajută organismul prin efectele sale de protejare a retinei, prin cicatrizarea ulcerațiilor corneei, stimularea sistemului imunitar, tratarea conjuctivitei, diabetului, alcoolismului și regenerarea mucusului.

shutterstock_94349956_090413101908De asemenea, vitamina A este ideală pentru funcționarea optimă a glandelor endocrine și în protejarea organismului de boli precum cancerul. Această vitamină s-a dovedit a fi hepatoprotectoare, iar la nivel extern s-a dovedit a fi capabilă să prevină deshidratarea pielii, să confere vitalitate părului și dinților. Consumată regulat, contribuie și la vindecarea psoriazisului, varicelor, acneei, ridurilor, cearcănelor, arsurilor, eczemelor și alte afecțiuni ale pielii. Vitamina A stimulează și procesul de vindecare – vânătăile, rănile minore, arsurile și zgârieturile se vor diminua și chiar vindeca dacă sunt tratate cu vitamina A. Unguentele și cremele care au la bază vitamina A contribuie în mod natural la vindecarea rapidă a acestor probleme. Cercetările științifice au concluzionat că vitamina A are beneficii antiaging atât de puternice, încât efectele sunt vizibile chiar și la persoanele octogenare.

Este o vitamină indispensabilă copiilor, întrucât nu numai că le va îmbunătăți vederea, dar va ajuta și la creșterea oaselor. În ceea ce îi privește pe adulți, vitamina A mai are capacitatea și de a preveni apariția pietrelor la rinichi și  formarea calculilor renali. Este esențială și în întârzierile de creștere a copiilor.

Simptomele resimțite atunci când organismul dumneavoastră suferă de o carență de vitamina A sunt: scăderea imunității, migrene, acuitate vizuală redusă, anemie, astenie, tulburări digestive, amenoree. Lipsa de vitamina A duce la îngroșarea pielii și diminuarea secreției sudorale, dar și la apariția acneei și a erupției de coșuri localizate pe față. Dacă suferiți de aceste tulburări poate însemna că nu îi oferiți organismului dumneavoastră cantitatea suficientă de vitamina A. Aceasta poate fi găsită în alimente precum: lapte, brânză, unt, cereale, morcovi, ridichi, pătrunjel, ouă crude,  orz, grâu, broccoli, dovleac, roșii, castraveți, fasole verde, spanac, pepene verde, mandarine, caise, portocale, kiwi, vișine și mango.

balanced-diet

Studiile au arătat că  bolile precum rujeola, virusurile respiratorii și chiar HIV se pot retrage în prezența vitaminei A. Datorită proprietății sale puternic antioxidante, vitamina A este un bun remediu pentru eliminarea toxinelor din organism și în curele de detoxifiere. În ceea ce privește efectele sale asupra sistemului cardiovascular, vitamina A micșorează nivelul de colesterol, reduce riscul afecțiunilor cardiace, îmbunătățește circulația sangvină și previne formarea cheagurilor de sânge.

Administrată în exces, această vitamină poate avea efecte secundare precum: greață, vomă, vedere încețoșată, oboseală, anorexie, alopecie, mătreață,  dureri de cap, insomnie, depresie, dureri ale oaselor.

Dacă doriți achiziționarea acestui supliment alimentar,

accesați pagina Enzymatic Therapy!

Napraznicul – planta care vindeca infertilitatea

Năpraznicul  (Geranium robertianum )  este o plantă medicinală cu o acțiune rapidă și miraculoasă. Denumirea de sorginte latină, Geranium robertianum, provine de la Robert, numele unui preot francez, care a vindecat mii de credincioși utilizând această plantă. Năpraznicul este deosebit de eficient atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Năpraznicul are capacitatea de a vindeca infertilitatea, problemă tot mai des întâlnită în zilele noastre, prin stimularea ovulației. De asemenea, pe lângă problemele legate de infertilitate, năpraznicul mai tratează și mobilitatea scazută a spermatozoizilor, cistita, iritațiile oculare, leucoreea, hemoragia uterină și tulburările menstruale.

napraznic

Studiile au demonstrat că năpraznicul conține un oligoelement cu efect puternic, cunoscut sub numele de Germaniu, care ajută în oxigenarea celulelor și stimulează vindecarea herpesului, fibroamelor, hemoragiilor interne, chisturilor ovariene, dereglărilor hormonale și tumorilor benigne.

Cercetările au concluzionat că pentru persoanele care suferă de infecții virale, infecții care apar în special, în sezonul rece, năpraznicul este soluția ideală, datorită conținutului său bogat în fenoli și implicit, datorită efectului său antibiotic și totodată  imunostimulator. Efectele năpraznicului nu trebuie subestimate nici în ceea ce privește afecțiunile pe fond nervos, precum surmenajul, stresul, anxietatea, migrenele sau tulburările nervoase, fiind cunoscut și drept un bun adaptogen. De asemenea, puțină lume știe că această plantă s-a remarcat în mod pozitiv ca adjuvant, în tratarea diabetului, prin scăderea considerabilă a nivelului de glicemie din sânge.

Dacă vă simțiți obosit, estenuat, o cană de ceai de năpraznic vă poate oferi o stare de energie și vitalitate. Ceaiul de năpraznic a mai fost recomandat de către specialiști dacă doriți să urmați o cură de detoxifiere, întrucât această plantă este foarte bogată în antioxidanți.

Năpraznicul s-a mai dovedit a fi un remediu  bun și în cazuri precum: fibrom uterin, impotență, afecțiuni virale, noduli la sân, afecțiuni ovariene, probleme de fertilitate, ficat,  imunitate scăzută, anemie, astenie, hipotensiune, hipertensiune sau afecțiuni ale sângelui. Printre proprietățile sale se remarcă efectul afrodisiac, adaptogen, astringent, antidiareic, antihemoragic, antispastic, antitumoral, diuretic, emolient, hipotensiv, hipoglicemiant, reîntineritor și revigorant. De asemenea, este și un bun adjuvant în cazurile de cancer. Efectele cele mai vizibile s-au observat în cancerul uterin, dar această plantă mai poate fi folosită ca adjuvant şi în cazurile de cancer mamar, pulmonar sau intestinal.

napraznic_60cp_dacia_plant

Năpraznicul poate fi administrat sub formă de ceai sau sub formă de capsule. Ceaiul de năpraznic este un tratament natural și de încredere în vindecarea ulcerului,  diareei sau a altor inflamații intestinale asemănătoare. Se recomandă pentru rezultate de durată, o cură de 3-6 luni, cu patru căni de ceai de năpraznic, băute zilnic, pe stomacul gol.  Dacă apelați la administrarea de comprimate, acestea se pot inghiți cu apă sau se pot sfărâma în gură (absorbția substanțelor bioactive este mult mai rapidă). Doza recomandată pentru adulți este de 2 comprimate de 3 ori/zi, în condițiile în care comprimatele conțin 350 mg de năpraznic pe comprimat.

Această plantă binefăcătoare vă poate fi de folos și la nivel extern, îndeosebi dacă vă confruntați cu herpes, epistaxis, stomatite, afte sau hemoroizi.

Dacă doriți achiziționarea acestui supliment alimentar,
accesați pagina Enzymatic Therapy!