Vitaminele care te ajuta sa scapi de raceala

         Un sistem imunitar slăbit sugerează adeseori un deficit de vitamine și minerale, prin urmare, suntem mai predispuși la răceli, gripe și viroze. Când se întâmplă să ne răcim, este indicat să ne tratăm pe cât posibil cu remedii naturiste și suplimente alimentare bogate în vitamine și minerale. Organismul nostru, în timpul răcelilor nu are nevoie numai de o alimentație echilibrată și sănătoasă, ci și de un aport de vitamine și minerale. Astfel, venim în ajutorul dvs cu un top al vitaminelor și mineralelor care vă vor ajuta să scăpați de răceală:

  1. Vitamina C

vitamina-c-1000-secom~l_5622185-500x500Studiile și cercetările științifice au concluzionat că Vitamina C, cunoscută si sub apelativul de ’’vitamina imunității’’, este cea mai benefică vitamină pentru stimularea imunității și pentru prevenția și tratarea răcelilor, gripelor și infecțiilor pulmonare. Vitamina C este un puternic antioxidant, care ajută nu numai în cazul răcelilor, ci este benefică și pentru piele, creșterea fluxului sanguin, protecția sistemului cardiovascular și în neutralizarea efectelor nocive ale radicalilor liberi. De asemenea, este dovedit științific că persoanele care iau constant vitamina C, prezintă un risc mai scăzut de a face cancer, infarct sau accident vascular cerebral.

  1. Zinc

zincAcest mineral este ideal pentru fortifierea sistemului imunitar și sistemului nervos. Specialiștii sunt de părere că zincul este cel mai eficient mod de a trata infecțiile virale, bacteriene și fungice. Cercetătorii au descoperit că suplimentele cu zinc pot diminua  cu până la 42% durata unei răceli, Pe lângă acest efect, zincul mai este benefic și în îmbunătătirea memoriei, grăbirea vindecării și în sensibilitatea senzorială. Zincul s-a dovedit a fi mai benefic în tratarea răcelilor, chiar și decât antiobioticele.

Acest mineral tratează și afecțiunile dermatologice, previne căderea părului și ruperea unghiilor, îmbunătăteste sistemul ocular și luptă eficient împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi.

  1.  Vitamina D

vitamin_D3_2000ui_9125 Deși de obicei, corpul asimiliează vitamina D în mod natural, de la soare, în perioadele mai reci, avem nevoie de o altă sursă de vitamina D, precum alimentele (brânză, unt, lapte, peștele gras, tonul, somonul) sau suplimentele alimentare, astfel încât organismul să poată lupta cu gripa și cu alte infecții.  Suplimentele cu vitamina D vă pot ajuta să scăpați mai repede de tuse, febră sau rinoree.

 Vitamina D stimulează sistemul imunitar, contribuie la dezvoltarea oaselor și facilitează absorbția de Calciu, fiind capabilă să producă 200 de tipuri de peptide antimicrobiene. Vitamina D poate fi considerată chiar o ’’supervitamină’’, deoarece reglează procesele metabolice din organism. Este bine sa administram suplimente cu vitamina D îndeosebi, în perioadele friguroase.

  1. Vitamina B12

 Vitamina B12 este o vitamină hidrosolubilă care ne ajută oferindu-ne o stare de spirit mai bună și un plus de energie. De asemenea, vitamina B12 este benefică pentru stările de oboseală, surmenaj și în sinteza fierului și a vitaminei C.

  1. Omega 3

 Provita-OMEGA-3-Smart-KiDS-250x250Omega 3 este util pentru sistemul circulator, pentru a ne vitaliza organismul, pentru stimularea producției de celule roșii și pentru buna dezvoltare a creierului.

Studiile demonstrează că Omega-3 are capacitatea de a crește fluxul de aer și de a proteja plămânii de răceli și infecții respiratorii. Alte cercetări realizate pe Omega 3 arată o îmbunătățire semnificativă în stimularea sistemului imunitar în momentul în care s-au administrat suplimente de Omega 3  persoanelor cu afecțiuni precum: poliartrită reumatoidă, astm, eczeme sau boli autoimune. Este bine de știut și faptul că femeile care iau suplimente de Omega 3 în timpul sarcinii pot ajuta la prevenirea răcelilor la nou-născuți în timpul primelor 6 luni de viață. Omega 3 poate stimula sistemul imunitar al nou-născuților care este în curs de dezvoltare, prin urmare, simptomele răcelii și durata sa pot fi substanțial reduse.

  1. Calciu

 Acest mineral joacă un rol important îndeosebi în viața copiilor, deoarce asigură buna funcționare a organismului. Organismul copiilor are nevoie de Calciu pentru a-și menține oasele puternice și ritmul cardiac stabil. Deficitul de Calciu fragilizeaza întregul sistem imunitar, de aceea este bine să nu neglijăm aportul zilnic necesar de Calciu al organismului.

  1.  Seleniu

herbagetica-seleniu-organic-30cps-500x500Cercetările recente au demonstrat că Seleniul este unul din mineralele care ne poate ajută să scăpăm de răceală, întrucât combate infecțiile respiratorii, reduce atacurile virale și grăbește vindecarea. Seleniul stimulează sistemul imunitar, prin intermediul multiplicării celulelor albe, cunoscute și sub denumirea de anticorpi. Așadar, nu uitați când sunteți răcit, că un supliment cu Seleniu vă poate trata de infecțiile pulmonare. Pe lângă efectul benefic asupra sistemului imunitar și pulmonar, Seleniul mai poate fi administrat pentru curățarea organismului de toxine și stimularea proceselor de autoreglare ale organismului.

  1. Vitamina A

Această vitamină, esențială pentru organism, are capacitatea de a mări rezistența organismului la infecții respiratorii și digestive, de a păstra mucoasele hidratate, de a mări activitatea celulelor albe, precum și de a ajuta în dezvoltarea normală a sistemului osos și a smalțului dentar.

Vitamina A, cunoscută și sub numele de retinol, îmbunătățește funcția sistemului imunitar și ajută metabolismul și pielea să se păstreze într-o formă bună. O sursă naturală de vitamina A sunt: ardeiul gras, ceapă verde, morcovii, merele, dovleacul, spanacul, roșiile sau caisele.

  1.  Vitamina E vitamina-e-400ui-50-capsule-solaray-secom-7486790

 Vitamina E este recomandată în tratamentul răcelilor datorită proprietății sale de a întări capacitatea naturală de apărare a organismului. Această vitamină s-a dovedit a fi și un bun antioxidant, care ajută nu numai în tratarea răcelilor, ci este benefică și pentru sistemul cardiovascular, pentru estomparea cicatricilor, pentru sănătatea părului, pielii și ochilor și în boli precum Alzheimer.

  1.  Magneziu

 Un alt mineral esențial de care ai nevoie pentru a combate răceala este magneziul, care îmbunătățește sistemul imunitar slăbit și sistemul nervos. Acest mineral este indispensabil  pentru transformarea hranei în energie, iar carența sa poate accentua senzația de oboseală. Magneziul intervine în mod direct în metabolizarea vitaminei C, a calciului, fosforului, potasiului și sodiului, împiedică depunerile de calciu și formarea de calculi biliari și renali.

Magneziul are numeroase alte proprietăți astfel, este un bun tonic general, regenerator, echilibrant psihic, antidepresiv și tranchilizant, drenor hepatic și antiseptic.

Pentru achiziționarea acestor produse,
accesați pagina Enzymatic Therapy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 8 = seventy two