Uleiul din arbore de ceai – Remediul ideal impotriva bacteriilor si ciupercilor

Uleiul din arbore de ceai, cunoscut și sub denumirea latină de Melaleuca alternifoliais, este un extract din plantă de origine australiană. Arborele de ceai a primit această denumire în secolul al XVIII-lea, de la marinarii care au făcut un ceai care mirosea a nucșoară, din frunzele arborelui ce crește pe coasta mlăștinoasă australiană de sud-est. Esența arborelui de ceai este incoloră, uneori poate avea și o culoare galben pal, cu un miros puternic și plăcut. Este o substanță complexă, având în compoziția sa peste 48 de componente organice. Acest ulei are numeroase proprietăți, precum: antifungice, antivirale, expectorante, antibacteriene, antiseptice, balsamice, insecticide și cicatrizante. Proprietatea sa antifungică s-a dovedit eficientă împotriva a peste 26 de specii de bacterii dermatofite și 54 de ciuperci.

 Tea TreePe la începutul anilor ’20, Dr. A.R. Penfold, de la Muzeul de Arte și Științe Aplicate din Sydney, a descoperit că uleiul din arbore de ceai era de 12 ori mai eficient în vindecarea infecțiilor decât acidul carbolic. Se cunosc până la momentul actual, 327 de studii științifice numai despre proprietățile antimicrobiene ale acestui ulei miraculos. Unele studii recente au concluzionat că uleiul din arbore de ceai este eficient și în tratarea cancerului de piele.

Uleiul din arbore de ceai a fost utilizat în mod tradițional drept tratament antiseptic și antifungic. Acesta poate fi aplicat pe piele pentru infecții, cum ar fi acnee, mătreață, psoriazis, negi, infecții fungice ale unghiei, păduchi, scabie sau picior de atlet. De asemenea, poate fi folosit drept antiseptic local pentru tăieturi, arsuri, mușcături de insecte și înțepături, furuncule, infecții vaginale recurente, herpes labial, astm, infecții pulmonare, durere de dinți, infecții ale gurii și nasului, dureri  în gât și pentru infecții ale urechii, cum ar fi otită. Unii oameni  adaugă ulei din arbore de ceai în apa de baie pentru tratarea tusei, congestiei bronșice și inflamației pulmonare.

            Uleiul din arbore de ceai este eficient împotriva:

 Bacteriilor gram Pozitive: Staphyloccus aureus, Staphyloccus epidermidis, Staphyloccus pneumoniae, Staphyloccus faecalis, Staphyloccus pyrogenes, Staphyloccus agalactiae, Propioni-bacterium acnes, Betahaemolytic streptococcus.

 Bacteriilor gram Negative: Escherichia coli, Klebsiella pneumoniac, Citrobactor ssp, Shigella sonnei, Proteus mirabilis, Legionella ssp, Pseudomonas aeruginosa.

 Fungilor:  Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton rubrum, Aspergillus niger,, Aspergillus flavus, Candida albicans, Microsporum canis, Microsporum gypseum, Thermoactinomycetes vulgaris.

Acest ulei are numeroase întrebuințări. Pentru mătreață, păduchi sau alte infecții la nivelul scalpului este recomandat să se adauge câteva picături de ulei din arbore de ceai în șamponul și balsamul pe care îl utilizați. Pentru a avea o respirație proaspătă, se poate amesteca 3-4 picături de ulei cu apă și apoi se clatește gura, iar aplicat de două ori pe zi pe buze, poate să vindece herpesul. Dacă manifestați dureri articulare, uleiul din arbore de ceai vă poate ameliora durerea prin masarea zonei afectate, de două- trei ori zilnic. Pentru durerile de urechi, se pun câteva picături de ulei din arbore de ceai amestecat cu o linguriță de ulei de măsline, în urechi. O altă întrebuințare a acestui ulei este în epilare. Astfel, se pot aplica câteva picături de ulei direct pe lama de ras, înainte de a te epila pentru a evita infecțiile sau iritațiile. În tratamentul cosmetic (curățarea pielii, acnee, alunițe, puncte negre), pot fi adăugate câteva picături de ulei în demachiantul sau crema pe care o folosiți.

Tea tree oilÎn bucătărie, poate fi folosit pentru curățarea mucegaiului, covorului, obiectelor de bucătărie sau pentru împrospătarea hainelor, folosit ca balsam. Pentru persoanele care se confruntă cu probleme precum eliminarea gumei din păr, uleiul din arbore de ceai reprezintă soluția ideală. Bine de știut este faptul că uleiul esențial nu trebuie ingerat și nu trebuie folosit în mod abuziv. Dacă sunteți sensibil sau alergic la uleiul din arbore de ceai, este de preferat să evitați utilizarea lui. De asemenea, nu este recomandat persoanelor care sunt însărcinate sau care alăptează.

Acestea sunt doar câteva dintre modurile în care poate fi utilizat uleiul din arbore de ceai, de aceea este un produs miraculos, natural și necostisitor, de care nu ar trebui să vă lipsiți. Adeseori, medicii recomandă ca tratament uleiuri esențiale, în detrimentul medicamentelor, deoarece au un efect mult mai puternic și nu au efecte secundare.

             Dacă doriți să achiziționați Uleiul din arbore de ceai australian, puteți intra pe pagina Enzymatic Therapy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 7 = eight