Efectele uimitoare ale uleiului de masline

Beneficiile uleiului de măsline sunt recunoscute încă din Antichitate, din timpul lui Hipocrate. Măslinele erau considerate în Antichitate un simbol al păcii și al gloriei.

Uleiul de măsline conține 77% acizi mononesaturati de tip omega 9, 21% acizi grași polinesaturati omega 6, 14 % acizi grași saturati si 9%  acizi grași polinesaturați tip omega 3, polifenoli, vitamina E și vitamina K. Datorită acestor compuși, uleiul de măsline poate fi considerat un puternic antioxidant și antiinflamator, benefic în afecțiunile cardiovasculare, colesterol sau afecțiuni digestive precum gastrita, ulcerul sau constipația. De asemenea, are un efect uimitor în ceea ce privește stimularea metabolismului și tratarea bolilor autoimune. Uleiul de măsline s-a mai dovedit a avea și un rol protector antidiabetic. Astfel, un studiu clinic efectuat pe 418  participanți non-diabetici a confirmat că o dietă mediteraneană cu ulei de măsline a redus riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip II cu peste 40%.

Ulei-de-maslineUtilizat extern, uleiul de măsline întărește firul de păr și crește rezistența rădăcinii firului de păr. De asemenea, dacă manifestați probleme precum căderea părului sau uscarea scalpului, se masează scalpul în fiecare seară timp de 8 zile și se spală părul în dimineața următoare. Dacă doriți să aveți o piele fină și fermă, acest ulei ajută pielea să rămână frumoasă și sănătoasă. Poate fi folosit ca demachiant, cremă anti-acneică sau de noapte. Pentru buze îngrijite și hidratate intensiv, puteți folosi acest ulei ca balsam de buze.  La nivel extern, pentru rezultate optime se recomandă utilizarea sa imediat după duș, când capacitatea de absorbție a pielii este maximă.

Datorită substanțelor nutritive pe care le conține uleiul de măsline, acesta poate inhiba sau chiar ucide bacteriile dăunătoare. Una dintre ele este bacteria Helicobacter pylori, o bacterie care trăiește în stomac și care poate provoca ulcere gastrice și cancer de stomac. Uleiul de măsline este un ulei cu proprietăți antibacteriene deosebit de puternice, astfel, acesta este capabil să lupte împotriva a opt tulpini de bacterii, dintre care trei sunt rezistente la antibiotice.

Alte efecte ale uleiului de măsline sunt diminuarea riscului de accident vascular cerebral, prevenirea apariției depresiei, îmbunătățirea circulației sângelui în creier și îmbunătățirea memoriei, protejarea ficatului,  tratarea poliartriei reumatoide, vindecarea insuficienței hepatice, colicilor și eliminarea calculilor biliari, atenuarea efectelor otrăvirii cu ciuperci toxice, tratarea vergeturilor, acneei și punctelor negre. Uleiul de măsline este un remediu ideal și pentru persoanele care se confruntă cu balonări și arsuri stomacale. Unele cercetări au demonstrat că acest ulei poate preveni boli precum Alzheimer și bolile degenerative. Un studiu japonez a concluzionat că nivelul de colesterol rău din organism s-au diminuat considerabil la pacienții care primiseră suplimente cu ulei de măsline în fiecare zi, timp de șase săptămâni. De asemenea, datorită conținutului de fitochimicale, uleiul de măsline este eficient și în lupta împotriva cancerului la sân și a celulelor canceroase.

Uleiul de măsline se mai poate folosi și în cazul în care doriți să scăpați de celulită. Astfel, este recomandat un preparat din zaț de cafea și ulei de măsline ce se aplică pe piele, masându-se ușor zona dorită. Acest preparat vă poate fi la îndemână și drept autobronzant natural.

Pe lângă întrebuințările sale terapeutice și cosmetice, uleiul de măsline poate fi utilizat și în mâncăruri, în sosuri sau salate. Alte utilizări externe, mai puțin cunoscute sunt: pentru lustruirea mobilei, pantofilor, dezlipirea gumei de mestecat de pe diferite suprafețe sau a autocolantelor.

 Dacă doriți să achiziționați ulei de măsline,

accesați pagina Enzymatic Therapy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 7 = fourteen