Beneficiile laptisorului de matca

Lăptișorul de matcă este un produs apicol, cu o substanță complexă, ce este produsă de glandele salivare ale albinelor și destinată hranei reginei. Lăptișorul de matcă se evidențiază prin conținutul său extrem de bogat în vitamine A, B, C, D și E, minerale, enzime, proteine,bacterii saprofite, aminoacizi și substanțe antivirale, conținând toate vitaminele complexului B, precum vitamina B5  și B6, care se găsesc într-o cantitate substanțială. Lăptișorul de matcă este de cinci ori mai bogat în proteine și conține de trei ori mai mulți carbohidrați și vitamine decât laptele de vacă, fiind totodată și o sursă naturală de acetilcolină, necesară pentru funcționarea optimă a sistemului nervos și a creierului.

Laptisor de matca
Sursa foto: Wikipedia

Lăptisorul de matcă, cunoscut și sub denumirea de Royal Jelly, este un tonic care are rolul de a încetini procesele de îmbătrânire și de senilitate. Este cunoscut și apreciat de mult timp, reprezentând un preparat ideal pentru adepții alimentației naturiste. Lăptișorul de matcă este renumit ca elixir al tinereții tenului,  fapt pentru care este deosebit de apreciat în industria cosmeticelor.

 Efectele terapeutice ale lăptisorului de matcă se remarcă prin:  efectul său antiinflamator, imunomodulator, curativ, antibacterian și antiviral. Efectele sale sunt numeroase, întrucât facilitează îmbunătățirea rezistenței organismului, prevenirea afecțiunilor gastro-intestinale, diminuarea senzației de oboseală, combaterea infecțiilor datorate micozelor, reducerea nivelului de zahăr și colesterol rău din sânge,  accelerarea vindecării rănilor, stimularea producției de colagen, îmbunătățirea memoriei, tratarea astmului bronșic, insomniei, a bolilor hepatice, dermatologice (acnee, eczeme, dermatită), fracturilor și problemelor articulare.

 Lăptișorul de matcă acționează benefic în cazul infecțiilor și afecțiunilor oculare, cardiace, psihice și nervoase. Este un foarte puternic antiseptic deoarece distruge bacteriile, anumite ciuperci și protozoare, datorită faptului că stimulează imunitatea, fiind de un real folos în tratarea și prevenirea unei întregi serii de boli infecțioase, îndeosebi cele respiratorii, precum: bronșită; bronșită astmatiformă; astmul;  virozele pulmonare; guturaiul. De asemenea, s-a demonstrat științific că lăptișorul de matcă regenerează organismul, crește vigoarea și menține integritatea funcțională a sistemului osteoarticular.  S-a descoperit în urma studiilor clinice, că acest produs este capabil să inhibe răspândirea celulelor canceroase și să le omoare. În ceea ce privește domeniul cosmetic, lăptișorul de matcă este folosit îndeosebi pentru creșterea și regenerarea părului sau hidratarea intensivă a pielii.

Lăptișorul de matcă este recomandat persoanelor care suferă de stări de astenie, oboseală și surmenaj fizic, lipsa poftei de mâncare, anemie, sindrom premenstrual, ulcer stomacal, convalescență și îmbolnăviri repetate. Administrarea  lăptișorului de matcă ar trebui să fie urmată conform sfatului unui medic specialist. Pentru tratarea răcelilor și gripelor este de preferat să fie asociat cu Echinaceea, care are rolul de a îmbunătăți sistemul imunitar. Un alt sfat important de menționat este că în administrarea lăptișorului de matcă  este bine să se folosească o linguriță de miere de albine.

 Există cazuri în care lăptișorul de matcă nu este indicat să fie administrat, de exemplu în cazul în care aveți antecedente de alergii, astm, atopie, dermatită, hipotensiune, în cazul în care sunteți alergic la lăptișorul de matcă sau dacă administrați warfarină. Lăptișorul de matcă ar putea înrăutăți dermatita. De asemenea, acest produs nu este indicat femeilor însărcinate sau care alăptează.

 Dacă doriți achiziționarea acestui produs, puteți accesa pagina Enzymatic Therapy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five − = 0